Sanatate

Acupunctura trateaza insomnia ?

Hormonii și sistemul nervos autonom trebuie să fie echilibrat, în scopul de a iniția și de a menține somnul. Multe studii au aratat ca tratamentele de acupunctura pot ajuta la menținerea echilibrului substanțelor chimice biologice în sistemul nervos central și de a ajuta la recuperarea homeostaziei.

1. Acupunctura poate ajuta organismul dumneavoastră să producă mai multa melatonina

Intr-un articol publicat în Journal Neuroscience, Spence și colaboratorii lui au explorat legatura dintre melatonina si tratamentele pe baza de acupunctura clasica. Ei au observat o creștere semnificativă a secreției de melatonină endogenă la toti 18 pacienți care suferă de insomnie severă, care au primit tratamente pe baza de acupunctura de două ori pe săptămână, timp de 5 săptămâni. Înregistrările în timpul de somnului a indicat că, după tratamentele de acupunctura, pacienții au adormit mai repede, si un alt semn pe care doctorii l-au observant este ca pacientii s-au trezit de mai putine ori in timpul somului , iar somnul a fost mai profund. Anxietatea, depresia și oboseala a scăzut. Interesant este ca vigilență de dimineața a fost redusa .

2. Acupunctura poate imbunatati fluxul de sange pentru a imbunatati calitatea somnului

Hecht si colegii sai au studiat relatia dintre fluxul sanguin la nivelul creierului si legatura cu somnul. Ei au observat că un flux insuficient de sange la creier ar putea duce la un nivel scăzut de zahăr.

Dr. Omura a explorat efectele fluxului sanguin la creier pe disfuncții ale diferitelor organe. Atunci când tensiunea arterială în cap a fost foarte scăzut (mai puțin de 30 mmHg pe ambele părți), majoritatea dintre subiecți au prezentat tulburări in somn: în principal, insomnie, dar somnolenta excesiva, uneori, dificultăți de concentrare, uitarea unor evenimente recente, precum și diferite grade de iritabilitate. Chiar și cu tensiune arterială normală sau mai mare.

S-a raportat că stimularea electroacupuncturii a 36 puncte și GB20 (doar inferior osului occipital, între trapez și anexele sternocleidomastoidian) pot trata insomnia prin creșterea fluxului sanguin la nivelul creierului.

3. Acupunctura poate reduce efectele imbatranirii

Aceste consecințe pot contribui la rândul lor, la multe dintre comune boli asociate cu îmbătrânirea, inclusiv diabetul zaharat de tip II, Alzheimer, arterioscleroză și cancer. Întreținerea și restaurarea funcției parasimpatic poate stimula funcțiile organelor interne și poate încetini procesul de îmbătrânire. Acupunctura îmbunătățește în general, sistemul nervos parasimpatic.

4. Acupunctura poate reduce durerea

Meltzer de la Spitalul de Copii din Philadelphia, a studiat efectele durerii cronice asupra modelelor de somn ale adolescenților. Acupunctura are un efect analgezic foarte bun și poate ajuta, astfel, persoanele cu dureri .

5. Acupunctura poate reduce hormonii de stres pentru a trata insomnie

Atunci când suntem sub stres cronic, cum ar fi supra-gândire și surmenaj, corpul nostru produce mai mult cortizol pentru a ne mentine alerta in timpul zilei. Atunci când suntem sub stres acut, cum ar fi o un stress foarte mare corpul nostru produce mai multa adrenalina (adrenalina) si norepinefrina. Acești doi hormoni de stres afecteaza profund calitatea somnului nostru. Vgontzas si colegii sai de la Universitatea de Stat thePennsylvania a evaluat asocierea insomniei cronice cu activitatea sistemului de stres.

Ei au masurat nivelul de cortizol liber, norepinefrina, hormon de crestere si in urina participantilor si a constatat ca nivelurile de cortizol liber corelat pozitiv cu timpul de trezire; nivelurile de noradrenalina corelat pozitiv cu durata etapei 1 de somn, dar negativ cu durata etapei 3 și 4 de somn (profund). Ambele ramuri ale sistemului de stres (a glandei suprarenale și sistemul nervos simpatic) sunt responsabile pentru tulburari de somn in insomnie cronica. Atunci când suntem stresați, somnul nostru este mult mai adanc, așa că ne trezim mai des.

Acupunctura poate scadea nivelul hormonilor de stres, reducând astfel timpul de trezire și creșterea timpului de somn profund. Este bine cunoscut faptul că cortizonul pot influența somnul atunci când primim o lovitură in hidrocortizon.

Ca o nota finala am scris acest articol pentru ca dupa o zi obisnuita de lucru pe camp , sau cu tractorul nu puteam sa ma culc si nu aveam un somn corespunzator !