Divertisment

Cinci motive sa cumparam o boxa portabila

Oamenii, voluntar sau involuntar simt nevoia sa asculte muzica, se pare ca acest lucru binedispune ascultatorul. Tehnologia a avansat atat de mult si este intr-o continua evolutie astfel incat posibilitatile de a ne satisface aceste nevoi sunt extrem de variate si accesibile.

Pentru asta putem foarte simplu sa ne folosim telefonul mobil. Ne putem folosi de asemenea televizorul sau ne putem cumpara un sistem audio performant. Acestea sunt doar cateva dintre solutiile pentru care putem opta. Indiferent de buget si exigente, boxele portabile sunt o alta solutie de luat in calcul. Vom incerca in randurile de mai jos sa scoatem in evidenta cinci dintre lucrurile care ne-ar putea motiva sa ne cumparam o boxa portabila.

Cinci motive pentru a ne cumpara o boxa portabila

Manevrabilitate. Este unul dintre principalele motive pentru care ar trebui sa alegem o boxa portabila. Exista astfel de dispozitive care sunt atat de mici incat le putem tine in buzunar si le putem lua cu noi oriunde. La acestea se pot conecta casti astfel incat putem asculta muzica sau radio si pe strada, fara a deranja si fara a atrage atentia asupra noastra intr-un mod neplacut.

Nu ocupa spatiu. Putem asculta muzica sau radio fara a ne cumpara o masa speciala pe care sa ajezam un laptop, calculator sau sistem audio. Boxele portabile nu necesita spatiu si mai mult decat atat pot deveni invizibile pentru ca putem beneficia de acelasi sunet si daca le asezam in spatele televizorului, al bibliotecii samd.

Au un design placut. Unele boxe portabile sunt construite in asa fel incat sa fie confundate cu alte obiecte cum ar fi o vaza, o doza de suc ori bere, o scrumiera etc. Smartrev.ro ne propune o lista cu cinci boxe portabile in care ultimele doua seamana cu niste doze si privite de la distanta ne putem da seama foarte greu ca acestea sunt de fapt niste boxe.

Au un pret scazut. Marele avantaj al acestor dispozitive este pretul, care poate fi cu mult sub cel al unui sistem audio. Spre exemplu pe piata exista boxe portabile care pot costa sub 10 euro. Pretul este cu siguranta mai mic decat al unui radio sau iPod astfel incat devin o optiune de luat in calcul. Exista si dispozitive mai scumpe, care pot ajunge pana la 1000 de euro insa de la ele asteptam mult mai multe lucruri decat de la una situata la pragul inferior al pretului.

Se pot conecta cu mai multe dispozitive. Boxele portabile se pot conecta cu orice tip de dizpozitiv din casa fara a folosi fire ci doar prin conexiune wirelles sau bluetooth. Ca atare vom folosi o singura boxa atat pentru a o conecta la iPod, telefon, televizor, sistem audio etc. Vom scapa astfel de foarte multe cabluri care pe langa faptul ca sunt inestetice ne si incurca uneori.

Acestea sunt doar cinci dintre lucrurile care ne-ar putea motiva sa alegem o boxa portabila. Se pot gasi mult mai multe motive si de asemenea aticipez o ingrijorare. Nu, nu au o calitatea a sunetului slaba in comparatie cu boxele clasice. In ciuda dimensiunilor mici, unele dintre cele mei bune boxe portabile se aud la fel de tare si clar precum unele obisnuite.